Anonymous ID: 2f2653 May 1, 2020, 9:39 a.m. No.8988512   🗄️.is 🔗kun

ontwikkelingen rondom grondwet door spoedwet

 

spoedwet

 

Het kabinet komt ter vervanging van de noodverordeningen met een spoedwet om beperkende maatregelen juridisch beter vast te leggen.

 

Het kabinet werkt aan een spoedwet om de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus een steviger juridische basis te geven. Binnen enkele weken moet deze wet de noodverordeningen vervangen waarin de maatregelen nu zijn vastgelegd. Dat bevestigen bronnen in Den Haag aan NRC.

 

De nieuwe wet moet een einde maken aan de, volgens juristen, ‘onhoudbare’, ‘ondemocratische’ en ‘ongrondwettelijke’ noodverordeningen. De daarin vastgelegde maatregelen als het verbod op groepsvorming zonder anderhalve meter afstand te houden, raken de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van vereniging, godsdienst en onderwijs. En dat de politie te volle huizen binnengaat, schendt het recht op de persoonlijke levenssfeer.

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/27/spoedwet-voor-noodmaatregelen-a3997955

-archive https://archive.vn/9Dh43

Anonymous ID: 2f2653 May 1, 2020, 9:41 a.m. No.8988552   🗄️.is 🔗kun

Grondwet artikel 9

 

Iedereen en iedere groep heeft het recht om in het openbaar bij elkaar te komen, bijvoorbeeld voor een vergadering of een betoging of een demonstratie. Maar je mag geen andere wetten of regels overtreden. Ook mag je niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de bevolking. En het mag ook niet gevaarlijk zijn voor het verkeer. En het mag ook niet leiden tot verstoring van de openbare orde.

 

Ons recht anons! En daar laten we geen spoedwet tussen komen. We moeten vechten voor onze vrijheid en voor alle Nederlanders. Laat hier na 75 geen einde aan komen.

Anonymous ID: 2f2653 May 1, 2020, 9:56 a.m. No.8988774   🗄️.is 🔗kun   >>8787

Datalek Donorregister, onvindbare externe gegevensdragers met miljoenen donor gegevens

 

  • 6 maart is datalek door het CIBG gemeld.

  • 10 maart door Minister de jonge kenbaar gemaakt.

  • Vernietiging van het papieren archief 'begin 2020' waarna vermissing van schijven is geconstateerd.

 

'''Indiener

H.M. de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport'''

 

In de brief aan de Jonge van N.A. Laagland Directeur van het agentschap CIBG, beheerder van het Donorregister:

 

In het kader van digitalisering is in 2011 een project opgestart om de papieren registratieformulieren van burgers digitaal te archiveren.

 

Naar aanleiding van dit besluit is het papieren archief van het Donorregister begin 2020 vernietigd. Bij deze actie is gebleken dat de twee externe harde schijven zich niet meer in de kluis bevonden waarin ze werden bewaard.

 

de nieuwe Donorwet op 1 juli aanstaande

 

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2020Z04660&did=2020D09796

 

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2020D12046

 

https://archive.vn/ce51K

Anonymous ID: 2f2653 May 1, 2020, 10:07 a.m. No.8988898   🗄️.is 🔗kun

Geen virtuele aandeelhoudersvergadering van Shell wegens vrees voor hackers

 

Shell weigert een virtuele presentatie van zijn aandeelhouders-vergadering op 19 mei. Dat meldt beleggersvereniging VEB. Het energiebedrijf vreest hackers.

 

Door een onlangs ingevoerde spoedwet mogen ondernemingen dit jaar hun aandeelhoudersvergadering virtueel houden. Dan moet de vergadering wel via livestream (audio of video) te volgen zijn en moeten aandeelhouders de kans krijgen vooraf vragen te stellen stellen.

 

Maar Shell spant de kroon. Vanwege het coronavirus zijn slechts de minimaal vereiste twee aandeelhouders (bedrijfssecretaris en een bestuurslid) aanwezig tijdens de komende vergadering op 19 mei.

 

Shell beroept zich op technische onmogelijkheden: ‘Door de verschillende manieren waarop onze aandelen geregistreerd zijn, moeten we meerdere toegangsmogelijkheden tot ons platform toestaan. Dat kan onze technologie niet aan.’

 

De dichte deuren bij Shell komen volgens VEB op een precair moment. De onderneming moet opereren in een ongekend onstuimige omgeving van diepgezonken olieprijzen.

 

Shell heeft inmiddels bekend gemaakt voorafgaand aan de vergadering een vraag- en antwoordsessie met aandeelhouders te houden, zes dagen voor de aandeelhoudersvergadering.

 

https://archive.vn/ZYl1A

 

http://archive.md/5bE43