Kijk eens aan, met deze vlag op de wimpel lijkt het Nederlands brood een stuk beter.
Top bakker!
Kijk eens aan, met deze vlag op de wimpel lijkt het Nederlands brood een stuk beter.
Top bakker!
Militairen in witte jassen
Met zijn legergroene uniform en soldatenkistjes is kolonel Jeroen Hulst een opvallende verschijning in de gangen van Medisch Spectrum Twente (MST). Patiënten en verplegers in witte jassen lopen zacht fluisterend voorbij. De man-in-het-groen spoedt zich naar een werkoverleg met mede-militairen en de HR-afdeling van het ziekenhuis, achterin het gebouw.
Daar buitelen de vragen over elkaar heen. Hoe gaat het met de zeventien militair verpleegkundigen die het MST bijstaan om de golf aan coronapatiënten op te vangen? Termen als reanimatie en chirurgie worden afgewisseld met militaire als boots on the ground en battle captain.
De personeelsmanager van het ziekenhuis schenkt koffie bij voor de zes aanwezige militairen, deels gestoken in witte jassen van verpleegkundigen. Ze is blij met de militaire bijstand. „In praktische zin kunnen we veel van jullie leren”, zegt ze. „Jullie hebben aan een grassprietje genoeg om iemand te verbinden. Wij vragen eerst naar de protocollen.”
Kriskras door het land
Ruim vier weken geleden veranderde het leven van de hoge militair drastisch. Tot dan toe was Hulst commandant van het Opleidingscentrum in Hilversum. Dat leidt militairen op voor medische taken tijdens missies in het buitenland. Vanaf begin maart moest hij ineens kriskras door het land reizen, toen hij de militaire bijstand aan de opvang van coronapatiënten in ziekenhuizen in goede banen ging leiden.
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/21/militairen-in-witte-jassen-a3997411
.
Wie betaald, bepaald
Steun lokale media wordt verlengd in Nederland
In Nederland schiet de overheid de lokale media nogmaals ter hulp met een steunpakket van 24 miljoen euro. “Nu de coronacrisis voortduurt, moet dit ervoor zorgen dat mensen in deze tijd gebruik kunnen blijven maken van onafhankelijke en betrouwbare informatie uit hun omgeving. Juist nu is de behoefte aan een goede lokale nieuwsvoorziening groot”, benadrukte minister Arie Slob voor Media.
Omdat lokale media hun advertentie-inkomsten de afgelopen tijd fors zagen teruglopen, werd begin april reeds het ‘Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening’ in het leven geroepen. Daarmee werden 181 lokale publieke radio-omroepen en 410 huis-aan-huiskranten voor drie maanden geholpen. Het geld dat met de eerste ronde nog niet was opgemaakt, zo’n 1,6 miljoen euro, wordt momenteel ingezet om ook andere lokale media te ondersteunen, waaronder lokale websites.
Dit steunfonds wordt nu verlengd. Lokale publieke omroepen, huis-aan-huiskranten die tenminste negen keer per jaar verschijnen en lokale betaalde nieuwsbladen, kunnen er aanspraak op maken. Het streven is dat zij zich vanaf 15 juni weer kunnen melden bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek die het steunfonds uitvoert. Specifieke voorwaarden worden nu nog verder uitgewerkt.
De regelingen komen bovenop de generieke maatregelen die het Nederlandse kabinet al eerder nam om bedrijven te helpen. Het gaat onder meer om extra ondersteuning voor zelfstandige ondernemers zonder personeel (ZZP) en uitstel van het betalen van enkele belastingen. Daarnaast komt er op korte termijn vanuit de Stichting Regionale Publieke Omroep twee miljoen euro beschikbaar om de lokale journalistiek een impuls te geven en gaat de minister coulanter om met diverse deadlines, zoals voor het indienen van het jaarverslag 2019.
Ook Google ondersteunt diverse lokale nieuwsorganisaties met financiële steun. In totaal gaat het in Nederland om zo’n zeventig lokale nieuwsorganisaties. (BVP – MediaMagazine)
https://radiovisie.eu/steun-lokale-media-wordt-verlengd-in-nederland/
let wel; dit is ons gemeenschapsgeld!