Anonymous ID: daf047 Aug. 16, 2020, 8:51 a.m. No.10307156   🗄️.is 🔗kun   >>0027

Disney animatieserie 'The Owl House' nu met biseksueel hoofdpersonage

 

De Nederlandse media gaat hier nu over berichten. Goed om wellicht in de gaten te houden wie hier nederlandse voice-over voor gaat doen, mocht dat zo zijn. Voor meer achtergrond, check https://qresear.ch/?q=The+Owl+House

 

http://archive.md/dIbyo

 

Voor het eerst speelt een biseksueel personage de hoofdrol in een door Disney geproduceerde serie. De primeur is voor animatieserie The Owl House, die te zien is op Disney Channel. Het is niet de eerste keer dat er een lhbti-karakter in een Disney-productie zit, maar tot nu toe speelden zij alleen kleine rollen.

 

Het gaat om het personage Luz Noceda, een tiener die in een andere wereld terechtkomt om een heks te worden. In een van de afleveringen wordt ze door haar vrouwelijke klasgenoot Amity naar het bal gevraagd en dansen ze samen. In de serie wordt ook gehint op de romantische gevoelens die Amity voor Luz heeft.

 

De maker van The Owl House, Dana Terrace, bevestigt op Twitter dat het inderdaad om een biseksueel personage gaat. Ze onthulde ook dat het een grote moeite was om het voor elkaar te krijgen, omdat haar aanvankelijk werd verboden om biseksuele of homoseksuele relaties in de serie te verwerken. “Gelukkig heeft mijn koppigheid zich uitbetaald en word ik nu gesteund door de leiding van Disney”, aldus Terrace, die zichzelf identificeert als biseksueel.

 

A 14-year-old Dominican-American girl, Luz Noceda, is not Disney's first LGBTQ+ character. Pixar featured a gay main character in a short film on Disney Plus, but Luz is the first bisexual character to make a Disney debut on a television series. https://twitter.com/CNN/status/1294676230105706497

 

 

alles over #Disneygate https://qanonbin.com/paste/2lwLwGzo3