Anonymous ID: 6c3db8 Sept. 23, 2020, 7:46 a.m. No.10755008   🗄️.is 🔗kun

Rutte ’betreurt’ ophef na stilletjes aanpassen mondkapjesregels

 

https://archive.vn/zRGBE

 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/542132917/rutte-betreurt-ophef-na-stilletjes-aanpassen-mondkapjesregels

 

DEN HAAG - Premier Rutte ’betreurt’ de ophef die is ontstaan nadat in de ouderenzorg de richtlijn voor het dragen van mondkapjes in augustus zo stilletjes zijn aangepast. „Dat had niet zo gemoeten.” Hij stelt dat het tot ’onnodige onrust’ heeft geleid. „Ik wil hier echt uitspreken dat ik dat betreur.”

 

Rutte deed zijn uitspraken dinsdag in het staartje van het debat in de Tweede Kamer over het coronabeleid. Zowel hij als minister De Jonge (Volksgezondheid) kregen in dat debat stevig de wind van voren, vooral over het krakkemikkige testbeleid, maar dus ook het gehannes met het al dan niet dragen van mondkapjes in de ouderenzorg.

 

1,5 meter

Lange tijd gold daarvoor de regel dat als zorgmedewerkers 1,5 meter afstand konden houden van hun cliënt en alleen ’vluchtig contact’ hoefden te hebben, zij volgens de door het RIVM opgestelde richtlijnen geen mondkapjes hoefden te dragen. Bij het personeel leidde dat tot onbegrip en onrust. Vluchtig contact in de zorg, bestaat volgens velen namelijk niet.

 

Medio augustus werd de richtlijn plots aangepast, maar dat gebeurde nagenoeg geruisloos. De nieuwe richtlijn werd opgestuurd naar zorginstellingen, maar dat de inhoud ervan zo drastisch was gewijzigd bleef onvermeld. Opeens moesten mensen wèl een mondkapje gaan dragen bij ’vluchtig contact’.

 

Volgens premier Rutte werd de richtlijn aangepast om de regels gelijk te trekken met de ziekenhuiszorg, waar al wel mondkapjes werden uitgedeeld in vergelijkbare situaties.

 

Veel partijen in de Tweede Kamer geloven maar weinig van deze uitleg en menen eerder dat de oude richtlijn gewoon een misser was van het RIVM. Rutte wil daar absoluut niet aan. Wel laat hij nu dus weten dat de ophef na het aanpassen van de richtlijn hem dus betreurt.

 

Hij wil ’betekenisvolle wijzigingen’ van de richtlijnen voortaan ’expliciet onder de aandacht brengen’. „Ik wou dat echt nog zeggen. En dat ik die onrust bij de medewerkers in de zorg echt betreur.”

Anonymous ID: 6c3db8 Sept. 23, 2020, 8:15 a.m. No.10755251   🗄️.is 🔗kun

Qanon in het nieuws

 

QAnon-complotgroepen blijven groeien op Facebook, ondanks maatregelen

 

Eens kijken wie het hoofd boven het maaiveld uitsteekt.

 

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/techblog-qanon-complotgroepen-blijven-groeien-op-facebook-ondanks-maatregelen~b0eb88dd/ (paywall)

 

te bekijken via https://archive.vn/jZZek

 

Laurens Verhagen en Noël van Bemmel

22 september 2020

 

 

QAnon-complotgroepen blijven groeien op Facebook, ondanks maatregelen - 22 september 2020

Ondanks de met de nodige tamtam omgeven aankondiging van Facebook vorige maand dat het de extreem-rechtse complottheorie QAnon hard gaat aanpakken, blijven de QAnon-groepen hard groeien. Dit blijkt uit onderzoek van The New York Times. De krant volgde ongeveer honderd QAnon-groepen. Gecombineerd groeiden deze met 13.600 nieuwe volgers per week.

Dat is weliswaar minder dan de groei vóór de maatregelen van Facebook, maar nog steeds aanzienlijk. De krant noemt het ‘schokkend’ dat Facebooks algoritmes nog steeds mensen actief naar de complotgroepen sturen, ook al zou dat sinds de nieuwe maatregelen van vorige maand eigenlijk helemaal niet meer de bedoeling mogen zijn. Facebook zegt in een reactie dat het bekijkt wat de beste strategie is om zijn doelstellingen te halen om de verspreiding van schadelijke complottheorieën tegen te gaan. (LV)

 

Facebook treedt op tegen complotdenkers

De populaire extreem-rechtse complottheorie QAnon wordt vanaf nu aangepakt door Facebook. Dat is koren op de molen van de complotdenkers.

Bij QAnon ligt het nooit aan de theorie, altijd aan de feiten

Met summiere berichten – die veel weghebben van die van Griekse orakels – heeft QAnon in drie jaar tijd miljoenen volgers gekregen. Hoe is de beweging ontstaan en is ze gevaarlijk?

QAnon-complotdenker wint Republikeinse nominatie in de staat Georgia

Marjorie Taylor Greene, een aanhanger van de extreemrechtse complottheorie QAnon, heeft de Republikeinse nominatie gewonnen voor een congreszetel in de Amerikaanse staat Georgia.

Anonymous ID: 6c3db8 Sept. 23, 2020, 8:19 a.m. No.10755293   🗄️.is 🔗kun

Qanon - De antisemitische wortels van de beweging tegen de corona-maatregelen

 

https://www.globalinfo.nl/Achtergrond/de-antisemitische-wortels-van-de-beweging-tegen-de-corona-maatregelen

 

https://archive.vn/XT5fW

 

DOOR: Kevin Heller / Doorbraak

GEPUBLICEERD: 23 september 2020

TAGS: fascisme extreemrechts antisemitisme coronacrisis

 

Ik zag tot mijn spijt van de week naast alle Qanon/Corona/5G conspiracy-onzin ook weer de usual 9/11 conspiracy-dingen voorbij komen. En ik ben niet vies van een goeie conspiracy à la “Who shot JFK?” en “Waarom stort toren 7 in zonder dat er een vliegtuig aan te pas komt?”, maar ik zag dat er weer van alles werd gedeeld over hoe Israël/Joden achter 9/11 zouden zitten. Inclusief vage diagrammen over hoe de Twin Towers een Davidsster vormen en de gouwe ouwe “Alle Joden kregen een berichtje de dag van tevoren om thuis te blijven”.

(Door Kevin Heller, oorspronkelijk verschenen bij doorbraak)

Toen dacht ik: laat ik nog maar eens wat tikken over hoe samenzweringstheorieën vaak uit de koker van extreem-rechts komen en waarom. Helemaal nu er zoveel mensen voor het eerst worden blootgesteld aan allerlei samenzweringen waarvan ze niet door hebben dat ze antisemitische wortels hebben.

 

Qanon: de goeie oude Blood Libel-theorie. Joden werden in de Middeleeuwen er van beschuldigd dat ze christelijke kinderen ontvoerden om er (seksuele) rituelen mee te doen. Als er ergens een dood kind werd gevonden, en er was geen duidelijke dader, dan werden de fakkels aangestoken, de dichtstbijzijnde Joodse familie opgezocht en werden zij vermoord, basically als oplossing voor het probleem van “geen dader”. De katholieke kerk ging hierin mee, aangezien zij Europa wilden zuiveren van de Joden, want die zouden Jezus hebben vermoord (de Romeinen deden natuurlijk alles in opdracht van de Joodse Raad, ahum…). De houding van de katholieke kerk is sowieso de basis voor 99 procent van het antisemitisme. De creatie van de getto’s, het aanzetten tot pogroms, uitsluiting van bepaalde beroepen en gilden en de schuld afschuiven van falend beleid op Joden… allemaal uit de koker van Rome. De ratten-linie van onder andere ODESSA om nazi-misdadigers weg te sluizen via Rome naar Zuid-Amerika was een soort van kers op de taart na bijna 1.500 jaar antisemitisme te hebben gevoed.

 

 

 

Kevin Heller

(Eerder gepubliceerd op zijn Facebook-pagina.)

Belangrijkste bronnen voor dit stuk:

•“Stille Hilfe für Braune Kameraden” van Oliver Schröm en Andrea Röpke.

•“Denying History” van Michael Schermer en Arthur Hertzberg.

•En verder: Recherche Nord, Belltower, Netz Gegen Nazis, Kafka, Wikipedia en allerlei reportages van mediazenders als de WDR, NDR, ARD, Bayerische Rundfunk, Spiegel TV en anderen.

 

https://archive.vn/o/XT5fW/https://www.doorbraak.eu/de-antisemitische-wortels-van-de-beweging-tegen-de-corona-maatregelen/