Anonymous ID: e1f3ee Sept. 20, 2020, 7:07 a.m. No.10720265   🗄️.is 🔗kun

Future Tech Week 2020 21-25 September

 

In verlengde van Q post:

 

SEPT 21-25 [track & follow events]

Running RED.

Q

 

Aangezien Q het nooit direct over Europa heeft, kan het niks zijn, maar kwam dit event tegen.

 

Advancing in digital science and infrastructures

The European Commission in collaboration with FETFX organises the second annual Future Tech Week, which will be held as a virtual event from 21 to 25 September 2020.

 

FET-Open and FET Proactive are now part of the Enhanced European Innovation Council (EIC) Pilot (specifically the Pathfinder), the new home for deep-tech research and innovation in Horizon 2020, the EU funding programme for research and innovation.

 

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/future-tech-week-2020

Anonymous ID: e1f3ee Sept. 20, 2020, 7:11 a.m. No.10720289   🗄️.is 🔗kun   >>1334

event: 75th Session of the UN General Assembly (UNGA 75)

 

The 75th session of the UN General Assembly (UNGA 75) will open on Tuesday, 15 September 2020. The first day of the high-level General Debate will be Tuesday, 22 September 2020.

The UN will mark its 75th anniversary with a one-day high-level meeting at the opening of the 75th session of the UN General Assembly. This special event will take place on 21 September 2020. The theme for this event will be: 'The Future We Want, the UN We Need: Reaffirming our Collective Commitment to Multilateralism'.

 

dates: 15-30 September 2020

location: New York City, US

www: https://www.un.org/en/ga/

 

https://sdg.iisd.org/events/75th-session-of-the-un-general-assembly-unga-75/

Anonymous ID: e1f3ee Sept. 23, 2020, 5:23 a.m. No.10754073   🗄️.is 🔗kun

Wekelijkse overzicht COVID-19 in NL

 

22 september 2020

 

https://www.rivm.nl/sites/default/files/2020-09/COVID-19_WebSite_rapport_wekelijks_20200922_1141_0.pdf

Anonymous ID: e1f3ee Sept. 23, 2020, 5:31 a.m. No.10754106   🗄️.is 🔗kun

Ook coalitie is nu kritisch over coronabeleid van het kabinet

 

(1/2)

 

/web/20200923122421/https://www.nrc.nl/nieuws/2020/09/22/nu-is-er-ook-in-de-coalitie-twijfel-over-het-coronabeleid-a4013196

 

Coronavirus in Nederland

De publieke steun voor het coronabeleid lijkt af te nemen, en ook politiek gezien is alles anders geworden.

 

Petra de Koning / Pim van den Dool

22 september 2020

 

De tweede coronagolf in Nederland is met meer dan tweeduizend positieve testen per dag volop aan de gang, precies een half jaar na de eerste. En in het eerste grote debat in de Tweede Kamer in die nieuwe omstandigheden werd voor het kabinet-Rutte III op dinsdagavond pijnlijk duidelijk: nu de publieke steun voor het coronabeleid lijkt af te nemen, is ook politiek gezien alles anders.

 

Zelfs bij de coalitiepartijen groeit de twijfel over de aanpak van het kabinet. Snappen mensen het allemaal nog wel? Leidt de onduidelijkheid niet juist tot acties op sociale media als #ikdoenietmeermee? Die hashtag werd maandagavond door tientallen artiesten en influencers op sociale media geplaatst, uit protest tegen de coronamaatregelen.

 

Ook de coalitiepartijen zien dat afnemende steun te maken heeft met de manier waarop het kabinet de crisis aanpakt. D66-fractievoorzitter Rob Jetten zei: „We moeten met zorg naar het kabinetsbeleid kijken.” De ChristenUnie vroeg om „het eerlijke verhaal” in plaats van „stoere taal”. Fractievoorzitter Pieter Heerma van het CDA, de partij van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), vond ook dat er nu „genoeg testcapaciteit” had moeten zijn. Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff van premier Mark Ruttes eigen VVD kan zich voorstellen, zei hij, dat medewerkers in de verpleeghuiszorg „zich tekortgedaan voelen”. Die hadden van het RIVM eerst niet en daarna ineens wel te horen gekregen dat ze tijdens hun werk mondkapjes moesten gebruiken, zoals Nieuwsuur vorige week onthulde.

 

„Als je het over kon doen”, zei Dijkhoff ook, „had je die beschermingsmiddelen eerder breed beschikbaar willen stellen.” SGP-leider Kees van der Staaij, op wie Rutte III bijna altijd kon rekenen voor steun, had het over de „schimmigheid” en een „woordenbrij” van het kabinet over de mondkapjes in de verpleeghuizen. En over de tweede coronagolf zei hij: „Zijn we voldoende voorbereid? Nee, als je kijkt naar de testcapaciteit en de bron- en contactonderzoeken van de GGD’s.”

 

‘De dijk’ tegen de tweede golf

Het kabinet had het eerder steeds over „de dijk” die er zou komen tegen een tweede „golf”: dat iedereen met klachten zich meteen moest kunnen testen en de GGD snel en zorgvuldig zou nagaan met wie een positief getest persoon de dagen ervoor was omgegaan. Maar op de dag van de meteorologische herfst, stroomden de teststraten over: de GGD maakte dinsdag bekend dat nu 10.000 mensen per dag zich niet kunnen laten testen. En in 17 van de 25 GGD-regio’s kan het bron- en contactonderzoek niet meer volledig worden uitgevoerd, zieke mensen moeten zelf de mensen uit hun omgeving gaan vertellen over het besmettingsrisico.

Anonymous ID: e1f3ee Sept. 23, 2020, 5:31 a.m. No.10754108   🗄️.is 🔗kun

(2/2)

 

GroenLinks-leider Jesse Klaver noemde de acties op sociale media tegen de coronaregels „het topje van de ijsberg”. „We gaan rechtstreeks op een volgende lockdown af en de samenleving is niet klaar voor de offers die dan weer worden gevraagd.” Hij zei ook dat hij nog steeds „voor de volle 100 procent” achter het RIVM staat. „En ik geloof in het kabinet.” Maar dan moesten Rutte en De Jonge van hem wel toegeven dat er fouten waren gemaakt met de mondkapjes. Hij noemde het „ronduit onbehoorlijk” dat het kabinet deed alsof de schaarste aan beschermingsmiddelen niets te maken had met de RIVM-richtlijn om die voor de verpleeghuizen niet „medisch noodzakelijk” te noemen.

 

Hevige irritatie

De oppositiepartijen waren vooral fel over De Jonge. Volgens PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher beloofde die steeds dat er van alles „binnenkort” kwam, zoals een goed functionerende corona-app, sneltesten. „Hij zegt: morgen doe ik de afwas, echt waar. En dan heb je een minister-president die zegt: kijk mij niet aan, Hugo doet de afwas.”

 

Rutte had De Jonge de afgelopen tijd met veel nadruk ‘de coronaminister’ genoemd en bij kritische of moeilijke vragen doorverwezen naar hem. In het Kamerdebat op dinsdag deed hij dat niet. De Jonge gaat als minister over het RIVM, dat in de zomer de richtlijn voor mondkapjes in verpleeghuizen had veranderd, maar Rutte beantwoordde de vragen daarover. En raakte soms hevig geïrriteerd. Hij vond dat Klaver van GroenLinks de RIVM-adviezen „in twijfel” trok. Klaver zelf riep daarna uit: „Potverdorie, wij hebben de hele crisis lang de adviezen van het RIVM verdedigd.”

 

Rutte zelf, die in het voorjaar steeds had benadrukt hoe belangrijk de RIVM-adviezen waren voor het kabinet, zei nu: „Wij, noch de Jonge, noch het ministerie van VWS, hebben betrokkenheid bij het opstellen van de richtlijnen.” Hij was ook begripvol voor CDA’er Heerma die zich erover opwond dat het RIVM de mondkapjesregel in stilte had veranderd. Rutte beloofde dat het kabinet zo’n verandering vanaf nu meteen zou laten weten.

 

Maar hoe het nu verder zou gaan? Rutte zei dat hij „heel erg bezorgd” was en dat de kans groot was dat er „aanvullende maatregelen” nodig waren, maar niet voor het hele land. Lodewijk Asscher van de PvdA sneerde: „De tweede golf is er en de premier gaat aan de gereedschapskist werken. Die had er allang moeten zijn.”

 

Correctie (23 september 2020): In een eerdere versie van dit artikel werd abusievelijk gesproken van een meteorologische herfst in plaats van een astronomische herfst. Dat is hierboven aangepast.

Anonymous ID: e1f3ee Sept. 23, 2020, 6:13 a.m. No.10754321   🗄️.is 🔗kun

CIA-rapport: grote kans dat Poetin beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen leidt

 

https://archive.md/vzfQX

 

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/cia-rapport-grote-kans-dat-poetin-beinvloeding-van-de-amerikaanse-verkiezingen-leidt~b3d4a67f/

 

Volgens de inlichtingendienst CIA leidt de Russische president Vladimir Poetin mogelijk hoogstpersoonlijk een operatie om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Doel zou zijn om president Trumps Democratische tegenstander Joe Biden zwart te maken.

 

Stieven Ramdharie 23 september 2020, 12:24

 

De CIA komt tot deze conclusie in een geheim rapport dat drie weken geleden werd uitgebracht, bevestigen inlichtingenbronnen tegen The Washington Post en NBC News. Mede op basis van informatie van de afluisterdienst NSA en de FBI bracht de CIA in kaart hoe Rusland zich, net als in 2016, probeert te bemoeien met de presidentsverkiezingen ten gunste van Trump.

 

De analyse van de CIA is de zoveelste waarschuwing van de inlichtingendiensten in de afgelopen weken dat de Russen bezig zijn met een beïnvloedingsoperatie. Een dag voor de onthulling van het rapport benadrukte Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Ohio nog dat hij geen enkel probleem had met de Russische leider. ‘Ik mag Poetin’, aldus de president tegen zijn aanhangers. ‘Hij mag mij. Wij kunnen met elkaar opschieten.’

 

Volgens de CIA-analisten is de kans groot dat de Russische leider persoonlijk aan de touwtjes trekt van de smeercampagne tegen Biden. Hoewel de Amerikaanse inlichtingendiensten in 2016 concludeerden dat Poetin indertijd een leidende rol speelde bij de Russische operatie om Trump gekozen te krijgen, waren ze tot nu toe niet zo ver gegaan.

 

Anonymous ID: e1f3ee Sept. 23, 2020, 6:34 a.m. No.10754477   🗄️.is 🔗kun

Nederland stopt training Iraakse strijdkrachten, start advisering

 

https://archive.vn/ewpFj

 

https://www.ad.nl/politiek/nederland-stopt-training-iraakse-strijdkrachten-start-advisering~a2c7faa3/

 

Maarten van Ast 23-09-20, 14:25 Laatste update: 15:03

 

Nederland stopt met de training van Iraakse strijdkrachten in de strijd tegen Islamitische Staat. In plaats daarvan krijgt ons land een adviserende rol. Dat heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt. Verder heeft België de Nederlandse regering verzocht bij te dragen aan de bescherming van de Belgische F-16’s die vanuit Jordanië strijdvoeren tegen de terreurgroep.

 

Het besluit betekent dat Nederland minder actief deel zal nemen aan militaire operaties, dat er minder militairen gestationeerd zullen zijn en dat er een grote nadruk komt te liggen op ‘force protection’ van de resterende leden van de gezamenlijke coalitie tegen IS. Die ‘volgende fase’ is volgens het kabinet mogelijk omdat de Iraakse veiligheidsdiensten steeds beter in staat zijn om IS het hoofd te bieden. De circa twintig Nederlandse trainers die Koerdische strijdkrachten in Irak trainden, werden in april al teruggehaald vanwege de uitbraak van het coronavirus.

 

Via allerlei regionale adviesteams worden de Iraakse, waaronder ook de Koerdische, veiligheidsdiensten geadviseerd. Ook komt er een adviesteam voor het Iraakse ministerie van Defensie, gericht op het voorbereiden en uitvoeren van militaire operaties. ‘Op deze manier helpt de Coalitie de Iraakse strijdkrachten verder op eigen benen staan en kan de jarenlange trainingsinzet van onder andere Nederland op een duurzame manier worden geborgd’, laat Defensie weten.

Tegelijkertijd kijkt het kabinet naar twee andere verzoeken van de anti-IS-coalitie, waaronder een van België voor hulp bij de zogeheten ‘force protection’ van Belgische F-16’s die vanaf komende maand strijden tegen IS in Irak en Noordoost-Syrië. Dat is in de afgelopen jaren ook al gebeurd. Toen Nederlandse F-16's vanuit dat land IS-doelen aanvielen, beschermden Belgische militairen de basis. De Nederlandse inzet zou al volgende maand beginnen. Het gaat om dertig tot veertig militairen.

De coalitie heeft daarnaast alle leden, waaronder Nederland, verzocht te helpen bij de bescherming van Erbil International Airport. Daarbij zouden in totaal 100 tot 150 troepen nodig zijn.

 

Mali

Nederland overlegt ook over de levering van een militair transportvliegtuig aan de VN-missie Minusma in Mali. Sinds 2016 werken Denemarken, Portugal, België en Zweden al samen in een rotatieschema om luchttransport mogelijk te maken. Het transportvliegtuig zou, als het kabinet instemt, vanaf november volgend jaar voor zes maanden worden ingezet.

 

Nederland kondigde vorig jaar al aan weer een bijdrage te willen leveren aan een VN-missie.

Tussen 2014 en 2019 waren Nederlandse special forces en eenheden van de luchtmobiele brigade actief in het noorden van Mali, om informatie te verzamelen voor de VN.