Anonymous ID: a87746 Feb. 11, 2021, 3:46 a.m. No.12890633   🗄️.is 🔗kun   >>0640

==Hrvatski znanstvenik s Oxforda: ‘U Velikoj Britaniji se pojavio novi super soj koronavirusa‘

Otkriveno je i da taj britanski soj ima mutaciju koja je došla iz južnoafričkog soja, kaže Ramadan==

 

U Hrvatskoj su jučer potvrđena prva tri slučaja zaraze britanskom mutacijom koronavirusa B.1.1.7., a uzorci su sekvencirani u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

 

O novom soju koronavirusa, novim epidemiološkim mjerama, te o novim pošiljkama cjepiva, u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" govorili su epidemiolog i član Vladina Znanstvenog savjeta Branko Kolarić, Kristijan Ramadan profesor molekularne medicine sa Sveučilišta u Oxfordu, te Tomislav Dijanić, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

 

Epidemiolog Branko Kolarić rekao je kako s jedne strane imamo poboljšanje epidemiološke situacije jer su mjere koje smo uveli dale svoj učinak, a s druge strane imamo pojavu novog soja i zahlađenje, te da je jučer na Znanstevnom savjetu bilo rasprave što i kako se može napraviti.

 

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatski-znanstvenik-s-oxforda-u-velikoj-britaniji-se-pojavio-novi-super-soj-koronavirusa-15049692