Anonymous ID: 1d21f7 April 6, 2021, 3:53 p.m. No.13373904   🗄️.is 🔗kun

Sint Janskruid kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Zoals gezegd bevat Sint Janskruid een natuurlijk antidepressivum en kan het je echt helpen als het even allemaal niet mee zit en je je lusteloos en neerslachtig voelt. Heb je last van sombere buien dan kunnen Janskruidtabletjes er de scherpe randjes afhalen en je door je dip heen helpen. Het kruid biedt houvast tijdens moeilijke perioden door rust, optimisme en nieuwe levensmoed. Dit komt doordat er stofjes inzitten die een versterkend en kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel. Het helpt tegen allerlei symptomen van stress, zoals hartkloppingen, hyperventilatie, bedplassen, hoofdpijn, slapeloosheid en zelfs stotteren.

 

In Sint-Janskruid zitten verschillende stoffen die een antidepressieve werking hebben. De belangrijkste daarvan zijn de hypericinen, hieronder vallen hypericine, pseudohypericine en hyperforine. Dit zijn psychoactieve stoffen die opbeurend werken door de heropname van o.a. de neurotransmitters serotonine, noradrenaline en dopamine te remmen en tegelijkertijd gaat het ook de heropname van van L-glutamaat en GABAD tegen.

 

http://www.sint-janskruid.nl/

 

Verplichte waarschuwing op product met sint-janskruid om risico’s

 

Op producten waarin sint-janskruid is verwerkt, komt verplicht een waarschuwingstekst te staan over de gezondheidsrisico’s. Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) zal dat doen via het reeds aangepaste Warenwetbesluit Kruidenpreparaten, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Ook zal ze nagaan of er een (beperkt) verbod moet komen op het gebruik van sint-janskruid in kruidenpreparaten. Daarnaast gaat ze op Europees niveau bekijken of een beperking van de toepassing van het kruid mogelijk is.

 

https://www.rd.nl/artikel/921888-verplichte-waarschuwing-op-product-met-sint-janskruid-om-risicos

 

Trek uw eigen conclusie..