Anonymous ID: a11012 March 17, 2021, 9:22 a.m. No.13243494   🗄️.is 🔗kun   >>6931 >>6936 >>7784

Een aantal gemeenten brengt stembussen na sluiting naar een grote locatie

 

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/stemmen-naar-grotere-locaties-om-coronaproof-te-tellen/ar-BB1eGcdU?ocid=mailsignout

 

DEN HAAG (ANP) - Vanwege corona moet iedereen 1,5 meter afstand houden en dat geldt tijdens de Tweede Kamerverkiezingen ook. In het stemlokaal als mensen hun stem uitbrengen maar ook woensdag na 21.00 uur als de stemmen geteld moeten worden. Een aantal gemeenten brengt daarom de stembussen na sluiting van de stembussen naar een grote locatie.

 

Vanwege corona moet er om veilig te kunnen tellen minimaal 60 vierkante meter beschikbaar zijn, zo meldt onder meer de gemeente Den Haag. Daar worden de stemmen vanuit ruim honderd locaties naar ruime plekken, zoals de Fokker Terminal (Binckhorst), het World Forum (Scheveningen), Sportcampus Zuiderpark (Escamp) en het GIA Trade & Exhibition Center (Kerketuinen).

 

In Rotterdam is het ook op zo'n honderd stembureau's te krap voor het tellen. De stembussen worden daarom onder begeleiding naar Ahoy gebracht. In Utrecht gaat het om 25 stembureau's die niet geschikt zijn om coronaproof te tellen, die stemmen gaan naar de Jaarbeurs.

 

https://archive.md/0is9K

 

Waarom niet al meteen stemmen in deze grote ruimtes.

anons, wie kan deze verplaatsingen volgen?