Anonymous ID: 3e1d91 March 13, 2021, 12:47 p.m. No.13198763   🗄️.is 🔗kun

>>13198450

At first it is " an alleged leaked Hillary Clinton email…"

 

Then: "The document was reportedly one of the many unclassified by the US Department of State under case number F-2014-20439"

 

And:

"The email seems to clarify…"

 

Coming to:

"The email proves…"

 

Rumour and guesswork, the kind of thing I'd exppect of a supermarket tabloid

Anonymous ID: 3e1d91 March 16, 2021, 11:14 a.m. No.13237474   🗄️.is 🔗kun

Prvobitno Midnight Riders # 315 >70680

 

Italija Pokrenula Istragu Ubistva, A Nastavnik Umro Satima Nakon Što Je Dobila Astrazen Jabeku.

 

Tyler Durden-utorak, Mar 16, 2021-10: 00 AM

 

Nakon policijske vlasti na Siciliji i Pidmont je zaplijenila doze u AstraZeneca COVID udri, tužioci u EU je treće po veličini ekonomiju su pokrenuli ubistvo iz nehata istragu nakon muzičkog umro samo nekoliko sati nakon što je primio udri.

 

Prema italijanski-jezik medija, 57-godišnji Sandro Tognatti umro nakon što je primio direkt u njegovom rodnom gradu Biella u subotu poslije podne. Ubrzo je dobio visoku temperaturu, ali je ipak otišao u krevet. njegova žena, Simona Riussi, je rekla italijanskoj štampi.

 

Sljedećeg jutra, Riussi se probudio da nađe Togtija mrtvog. Zvala je hitnu pomoć, ali Tognatti je već bio mrtav. Tužioci u Piedmontu službeno su kasnije u toku dana pokrenuli istragu. Kao što smo i gore pomenuli, tužioci su u njemu zaplijenili i jedan paket s skoro 400K jabova.

 

Do sada, zdravstvene vlasti su insistirale da nema veze između direkcije i Tognatijeve smrti. Zvaničnici kažu kriminalnu istragu pokrenut biti "potpuno siguran da je" to smrt tog čovjeka je "ne mogu da se pripisati navedene vakcinu".

 

Italija, Francuske, Njemačke i nekolicina drugih nacija privremeno suspendovan AstraZeneca vakcinu nakon izveštaje o pacijentima razvija smrtonosne ugruške pojavio. Smrt je prijavljeno u Austriji, i drugdje, koja je dovela do Danska, Islanda i drugih nacija (koliko god daleko Tajlandu) da se zaustavi kao da dozvoliti za kratak istragu. AstraZeneca i EMA (Evropi je top regulatorne uprave) insistirao da se ništa ne ukazuje vezu između udarce i povišen rizik za krvne ugruške, ali u konferenciju za novinare u utorak ujutro, agencija obećao da to istraži.

 

Među više od 11 MILIONA Italijana koji su već bili vakcinisani, italijanski vlasti su dokumentovano najmanje 15 slučajeva ugruške i 22 slučajeva plućna embolis među onima koji su primili su injekcije.

 

https://www.zerohedge.com/covid-19/italy-launches-manslaughter-investigation-teacher-dies-hours-after-getting-astrazeneca-jab

Anonymous ID: 3e1d91 March 17, 2021, 10:11 a.m. No.13243778   🗄️.is 🔗kun

Originally Canada #15 >>13243619

 

(Long article so just the link here)

 

From Brazil to India to the USA: The EU Is Funding Worldwide Open Society Network with $116 Million 2019

 

Na Balkanu, EU je potrošila najmanje 4.117.137 eura (4.895.975 dolara) na nevladine organizacije vezane za OSF 2019, posebno u Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i na Kosovu. Fondacija Otvoreno društvo Makedonija dobila je 1.225.528 € od EU u 2019. godini za projekat "Ostani @ škola – akcija za uključivanje Roma u osnovno obrazovanje" i 199.998 € za projekat "Pristup pravdi za naj marginalizirane."

Institut civilne organizacije za ljudska prava Skoplje dobio je 66.043 € za projekat "Ljudska prava za sve". Medijski projekat Metamorfoza dobio je 997.394 € u 2019. godini za "Povećanje građanskog angažmana u digitalnoj agendi". Reaktor – Istraživanje u akciji dobio je 1.241.535 € za projekat "Dalje ravnopravnost spolova kroz Proces pristupanja EU." Marže Skoplje je dobio 140.000 € za projekat "Pristup pravdi za marginalizirane zajednice". 12.002 € otišlo je Omladinskom savezu Kruševo za projekat "Izgradnja kapaciteta: Istraživanje uloge mladih u pomirenju i izgradnji mira."

58.213 € otišlo je na Forum islamske omladine Sjeverna Makedonija, koji je nabrojao svoje ciljeve da "ohrabri univerzalne islamske vrijednosti" i da "zaštiti mlade od odstupanja".

 

https://www.thegatewaypundit.com/2021/03/brazil-india-usa-eu-funding-worldwide-open-society-network-116-million-2019/

Anonymous ID: 3e1d91 March 18, 2021, 10:54 a.m. No.13250248   🗄️.is 🔗kun

Izvorno Južna Afrika #4 >>13248884

 

"Tanzanijski predsjednik John Magufuli umire u 61" - https://youtu.be/gQyaLN1mpBY

 

Tanzanijin covid-denying predsjednik, John Magufuli, umire u dobi od 61 godina

https://www.theguardian.com/world/2021/mar/17/tanzanias-president-john-magufuli-dies-aged-61

 

Predsjednik Tanzanije John Magufuli, jedan od najistančanijih afričkih poricatelja Covid-19, umro je nakon dvotjednog odsustva iz javnog života koji je potaknuo nagađanja da je dobio bolest.

 

Smrt Magufulija u srijedu je najavila potpredsjednica zemlje Samia Suluhu, koja je rekla da je predsjednik umro od srčanog udara. Imao je 61 godinu.

 

"Predsjednik Ujedinjene Republike Tanzanije, časni dr John Pombe Joseph Magufuli… [je] umro od srčanog stanja, u bolnici Mzena u Dar es Salaamu, gdje je bio na liječenju," rekla je ona na državnoj radioteleiji TBC.

 

Magufuli, razdvojeni broj koji je u oktobru osvojio drugi mandat na izborima omamljenim nasiljem i optužbama za prijevaru, nije viđen u javnosti od 27. februara, što je dovelo do toga da mnogi vjeruju da je bolestan i da je možda onesposobljen. Imao je povijest srčanih problema i nosio je pejsmejker.

No, broj smrtnih slučajeva osoba s problemima disanja navodno je porastao i, ranije ovog mjeseca, američka ambasada upozorila je na značajno povećanje broja slučajeva Covid-19 u Tanzaniji od januara. Nekoliko dana kasnije, predsjedništvo je objavilo smrt Johna Kijazija, magufulinog glavnog sekretara.

 

Ubrzo nakon toga, smrt je najavljena za potpredsjednika poluautonomne ostrvske regije Zanzibar, čija je politička stranka ranije izvijestila da ima Covid-19.

 

Dokazi ukazuju da je Tanzanija bila teško pogođena nedavnim udarom infekcija širom južne i dijelova istočne Afrike koje je donijelo širenje nove i prenosivije varijante virusa iz Južne Afrike. [Zaboravljaju da južnoafrička varijanta radi bolje od cjepiva, "COVID-19 2nd wave variant neutralizira samu sebe: Nzimande"- https://youtu.be/AusedwprJEw]

 

Imaj na umu.

 

"Predsjednik Tanzanije John Magufuli je odbacio testne sete koronavirusa nakon što su vratili pozitivne rezultate na uzorcima uzetim od koze i šape." https://guardian.ng/life/goat-sheep-and-paw-paw-test-positive-for-coronavirus-in-tanzania/]

Anonymous ID: 3e1d91 March 23, 2021, 9:23 a.m. No.13282014   🗄️.is 🔗kun

AstraZeneca Admits Vaccine Efficacy Based On "Interim" Data, Vows To Release Update Within 48 Hours

tyler durden

Utorak, Mar 23, 2021

Update (0800ET): Dok mediji (i ostatak svijeta) pokušava shvatiti što se točno događa sa probnim podacima AstraZeneca, I da li sposobnost vakcine da zaštiti stanovništvo od COVID-a zaista premašuje rizike, kompanija je upravo objavila izjavu obećavajući da će objaviti ažurnu rezultate iz završne faze suđenja u roku od 48 sati.

AZ je rekao da su jučerašnji zaključci suđenja zasnovani na "interim analizi" sa svim podacima primljenim do datuma odseka od 17. feb. Onda je obećala da će se "odmah uključiti u nezavisni odbor za praćenje sigurnosti podataka kako bi podijelila našu primarnu analizu sa najažuranije podatke o učtivosti". Rezultati ove primarne analize bit će dostupni u roku od 2 dana.

Brojevi koji su juče objavljeni zasnovani su na prednaznačenoj interna analizi sa odsečenom podacima od 17. februara.

Pregledali smo preliminarnu procjenu primarne analize i rezultati su bili u skladu s premjesnom analizom. Sada završavamo validaciju statističke analize.

Odmah ćemo se uključiti sa nezavisnom tablom za praćenje sigurnosti podataka (DSMB) kako bismo podijelili našu primarnu analizu sa najažurnijim podacima o učtivosti.

Namjeravamo izdati rezultate primarne analize u roku od 48 sati.

Više akademika se žalili na optiku situacije.

"Posljednja stvar koju ovom cjepivu treba je više zabrinutosti kada smo na neki način mislili da smo sada u tom trenutku gdje ćemo staviti u krevet sve ostale brige," izjavio je Paul Griffin, doc. profesor medicine na Univerzitetu Queensland u Brisbaneu, koji provodi kliničke studije u Australiji na četiri covid-19 vakcina kandidata.

A novinari su se žalili da je AstraZenecino objašnjenje, i cijelo ono između Astre i NIH-a, izgledalo bizarno.

Ovo je zaista bizarna situacija. NIAID kaže da je odbor za praćenje sigurnosti podataka za AZ-ovo #covid19 ispitivanje cjepiva obavijestio da je zabrinut da je AZ jučer u svoje oslobađanje uključio zastrašujuću informaciju o učincima. Nema daljih detalja. (1) pic.twitter.com/Q8X66wdzuK

— Meg Tirrell (@megtirrell) 23. mart 2021.

U izjavi koja je upravo izneta, AstraZeneca kaže da je jučerašnje ažuriranje bilo zasnovano na interim analizi sa prekidom 17 https://t.co/0NEz10EbeJ pic.twitter.com/K32F9mphnW

— Meg Tirrell (@megtirrell) 23. mart 2021.

Stopa učtivosti u suđenju u SAD bila je jača od 70% cifre koju je AstraZeneca prijavila iz ranije studije. Ali ti podaci su bili u prosjeku različitih očitavanja (62% i 90%) iz dvije odvojene ruke studije. U suštini: koji god da je 'konačni' broj, vjerovatno bi ga trebalo uzeti sa zrnom soli.

U tom trenutku, dr. Anthony Fauci, nominalni šef NIAID-a, insistirao je da je, po svoj priliči, AstraZeneca drekt "vrlo vrlo dobra" vakcina. Ovo je vjerojatno samo još jedan u naoko beskrajnom toku štucanja.

*FAUCI NA ASTRAZENECI: OVO JE VRLO VRLO DOBRO CJEPIVO

Prijevod: zabodi vilicu u nju

— nulahedge (@zerohedge) 23. mart 2021.

Prijevod: SAD će uslijediti s planovima za odobrenje AstraZeneca direkta (nakon primjetno dugog kašnjenja) - ali okrenuti se i dati sve AZ direkte koje ima pri ruci Meksiku i drugim vladama.

Uskoro, možda AstraZeneca može prestati kriviti evropske vlade za podmetanje skepticizma o direktu kompanije COVID, i početi kriviti SAD (ili bi možda gigant za narkotike mogao razmotriti prihvatanje neke odgovornosti, s obzirom na reakciju na rijetke krvne ugruške nije prvo sigurnosno pitanje koje će okriviti reputaciju narkotika).

Više:

https://www.zerohedge.com/markets/american-health-regulators-slam-astrazeneca-releasing-incomplete-trial-data