Anonymous ID: 89ea48 June 1, 2022, 10:17 a.m. No.16380774   🗄️.is 🔗kun

Un je održao" konstruktivne " pregovore o ruskom izvozu žitarica i gnojiva

  1. svibnja 2022.

 

SAD su spremne pružiti "pisma utjehe" brodarstvu i osiguranju kako bi potaknule potreban izvoz žitarica i gnojiva.

Napisala Michelle Nichols

 

Ujedinjeni narodi, 31. svibnja (Reuters)-visoki predstavnik UN-a održao je "konstruktivne rasprave" u Moskvi s prvim zamjenikom ruskog premijera Andrejem Belousovom o pitanju promicanja izvoza ruskog žita i gnojiva na svjetska tržišta, izjavio je u utorak glasnogovornik UN-a Stefan Dujarrick.

 

Glasnogovornica UN-a Rebecca Greenspan sada je u DC-u kako bi pregovarala o istom pitanju "s ključnim ciljem rješavanja rastuće globalne sigurnosti hrane", rekao je Dujarrick.

 

Američka veleposlanica pri UN-u Linda Thomas-Greenfield rekla je da su Sjedinjene Države spremne pružiti "pisma utjehe" brodarskim i osiguravajućim društvima kako bi olakšale izvoz ruskog žita i gnojiva.

 

Napomenula je da Sjedinjene Države nisu uvele izravne sankcije protiv ruskog žita i gnojiva, ali da su "tvrtke pomalo nervozne i spremni smo im poslati utješna pisma ako im to pomogne ohrabriti".

 

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres, koji je prošlog mjeseca posjetio Moskvu i Kijev, pokušava postići ono što on naziva "paketnim Sporazumom" kako bi nastavio i ukrajinski izvoz hrane i ruski izvoz hrane i gnojiva.

 

Ruski rat u Ukrajini pokrenuo je globalnu prehrambenu krizu uzrokovanu naglim rastom cijena žitarica, biljnog ulja, goriva i gnojiva. Rusija i Ukrajina čine gotovo trećinu svjetske opskrbe pšenicom, dok je Rusija također ključni izvoznik gnojiva, a Ukrajina glavni izvoznik kukuruza i suncokretovog ulja.

 

Od ruske invazije 24.veljače, isporuke ukrajinskog žita iz njegovih crnomorskih luka zaustavile su se, a više od 20 milijuna tona žita zaglavilo se u silosima, dok Moskva kaže da je odvraćajući učinak zapadnih sankcija nametnutih Rusiji u vezi s ratom poremetio njezin izvoz gnojiva i žitarica.

 

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak kako je Rusija spremna promicati nesmetan izvoz žita iz ukrajinskih luka u koordinaciji s Turskom, navodi se u priopćenju Kremlja o pregovorima s predsjednikom Tajipom Erdoganom.

 

"Glavni tajnik izuzetno je zahvalan na podršci koju Turska pruža u rješavanju situacije u Crnom moru i na podršci vlastitim naporima glavnog tajnika", rekao je Dujarrick.

 

https://gcaptain.com/u-n-had-constructive-talks-on-russian-grain-fertilizer-exports/

Anonymous ID: 89ea48 June 1, 2022, 10:23 a.m. No.16380796   🗄️.is 🔗kun

Kanada #32 >>16380141

 

Svjetska zdravstvena organizacija izabrala je Kinu u Izvršno vijeće bez prigovora razvijenih zemalja

 

"To je režim koji je srušio ljude u Uhanu kao što je Dr.Lee Venliang, koji je hrabro pokušao upozoriti svijet na koronavirus", napisao je Neuer u Inninis.

 

Izvršno vijeće Svjetske zdravstvene organizacije izabralo je Kinu bez ikakvog prigovora bilo koje razvijene zemlje, unatoč ulozi koju je odigrala u zbunjivanju istraga o podrijetlu koronavirusa od 89 godina.

 

U izvješću za promatračku organizaciju, ILSUS Hillel Neuer izvijestio je da je "režim koji je suzbio" upozorenja zviždača koji su upozoravali na pandemiju alsus-19 uoči globalnog izbijanja krajem 2019.i početkom 2020. godine, izvršno vijeće SZO-a izabralo je bez prigovora krajem prošlog tjedna.

 

"To je režim koji je srušio ljude u Uhanu kao što je Dr.Lee Venliang, koji je hrabro pokušao upozoriti svijet na koronavirus", napisao je Neuer u Inninis.

 

Istaknuo je da se "nijedna demokracija nije izjasnila protiv".

 

Dr. Lee venliang bio je liječnik u Uhanu kojeg je Kineska Komunistička partija potisnula nakon što je pokušao upozoriti svijet na početna izvješća o virusu sličnom SARS-u, kasnije identificiranom kao innin-19, izvještava resinis. 34-godišnji liječnik umro je od bolesti u veljači 2020.

 

https://twitter.com/HillelNeuer/status/1530206001688870921

 

https://twitter.com/HillelNeuer/status/1530215669324730368

 

Kao što je 2020. godine detaljno opisao Einsin, bivši predsjednik Donald Trump povukao je Sjedinjene Države iz Svjetske zdravstvene organizacije, a zatim prekinuo dugogodišnje veze zemlje s Ujedinjenim narodima.

 

U to je vrijeme taj potez napravljen zbog sumnjivog stava SZO - a prema pandemiji koronavirusa i zbog dogovora s kineskom Komunističkom partijom. U to je vrijeme Trump najavio da će Sjedinjene Države ukinuti svoje godišnje financiranje grupe u iznosu od 450 milijuna dolara, koje će biti preusmjereno na druge organizacije koje bi mogle bolje zadovoljiti globalne zdravstvene potrebe.

 

Međutim, taj je potez poništen izborom Joea Bidena, koji je obnovio američku potporu SZO-u u siječnju 2021.

 

Nastavak u izvoru:

https://www.rebelnews.com/world_health_organization_elects_china_to_executive_board_with_zero_objections_from_developed_countries