Anonymous ID: 4c2275 June 20, 2019, 8:45 a.m. No.6798472   🗄️.is 🔗kun

187

EEN DROEVIGE DAG VOOR BARENDRECHT EN DE HOEKSCHE WAARD

 

Vandaag heeft de Raad van State na ruim een half jaar bedenktijd alle aangevoerde bezwaren tegen de bouw van vijf 187 meter hoge windturbines langs de oever van de Oude Maas van tafel geveegd.

 

Door Stichting Wind van Voren, de gemeente Barendrecht en diverse omwonenden waren beroepsschriften ingediend met een groot aantal zeer zinnige en juridisch goed onderbouwde bezwaren tegen de aantasting van ons leef- en woongenot en die van de kwetsbare natuur in het gebied.

 

Nu waren recente uitspraken van de Raad van State in andere beroepszaken tegen de geplande bouw van windparken al reden tot zorg.

 

Men zou namelijk van de hoogste bestuursrechter in ons land mogen verwachten dat die een objectief en juridisch zuiver oordeel velt, maar men lijkt daar tegenwoordig in windturbinezaken vooral te fungeren als een volledig in dienst van de overheid werkende juridische stoomwals.

 

Voortschrijdend inzicht, rekening houden met recent wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten van windturbines op de mens, de effecten op dieren, in dat soort zaken blijkt men bij de Raad van State geen interesse te hebben.

 

Ook de juridische onderbouwing van bepaalde cruciale beslissingen bleek volgens goed geïnformeerde juristen erg gekunsteld en feitelijk een soort kromspraak.

 

Vanaf het allereerste begin van de bouwplannen hebben wij in alle procedures een trend ontdekt waarin er een gewenste uitkomst is waar in alle onderzoeken naar toe wordt geschreven.

 

Slechts de financiële belangen van de initiatiefnemers lijken prioriteit te hebben en het structureel te winnen van de belangen van de burger.

 

Dit fenomeen is diverse betrokken juristen inmiddels ook opgevallen en er is dan ook een sterke behoefte ontstaan om via een mogelijke rechtsgang naar het Europese Hof de Raad van State eens terug te laten fluiten. Daartoe worden recente uitspraken bestudeerd en zullen we de mogelijkheden zo snel mogelijk in kaart brengen.

FUCK

saus:https://www.windvanvoren.nl/

nieuwsbrief per email van: https://www.gemeentehw.nl/home

saus: https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/@115884/201708737-1-r3