Anonymous ID: 9d306e May 13, 2019, 10:59 a.m. No.6488730   🗄️.is 🔗kun

MH17 nieuws

 

'Russische trollenfabriek plaatste meer dan 65.000 tweets na crash MH17'

 

In de twee dagen na het neerstorten van vliegtuig MH17 zou een Russische trollenfabriek meer dan 65.000 tweets hebben geplaatst, waarin Oekraïne de schuld krijgt van het neerhalen van het vliegtuig. Dat meldt De Groene Amsterdammer op basis van eigen onderzoek.

 

Het opinieweekblad analyseerde negen miljoen tweets van de in Sint-Petersburg gestationeerde trollenfabriek, genaamd Internet Research Agency.

 

Volgens De Groene werd nadat MH17 was neergehaald een georganiseerde campagne op touw gezet, waar de Internet Research Agency een rol in speelde. Ook zouden door pro-Russische media verschillende theorieën zijn verspreid die Rusland vrijpleitten van het neerhalen van vlucht MH17.

 

De trollenfabriek zou eerst geen goed beeld hebben van wat er precies gebeurd was. Zo sprak de Internet Research Agency op Twitter uit dat er een Oekraïens vliegtuig neergeschoten zou zijn.

 

Na crash verschillende hashtags gebruikt

De groep in Sint-Petersburg heeft de ochtend na de crash onder meer de hashtags #Kievheeftboeingneergeschoten, #KievProvocatie en #Kievspreekdewaarheid gebruikt.

 

Direct hierna verstuurde de fabriek zo’n 40.931 tweets waarbij een van de bovengenoemde hashtags werden gebruikt. De volgende dag plaatste de trollenfabriek nog 24.844 andere tweets.

 

De hele operatie heeft volgens De Groene minder dan 24 uur geduurd. Na 19 juli 2014 zouden de trollen nog wel hebben geschreven over het neerhalen van het vliegtuig, maar niet meer zo actief en vaak als tijdens de operatie.

 

De Groene concludeerde afgelopen jaar al dat Russische internettrollen zich hadden gericht op MH17, maar de schaal van de operatie was tot op heden onduidelijk.

 

MH17 neergeschoten met buk-raket

De Boeing van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven oorlogsgebied in het oosten van Oekraïne neergeschoten. Dat gebeurde met een buk-raket. De lanceerinstallatie was afkomstig van een Russische basis bij Koersk, heeft juridisch onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT) uitgewezen.

 

Er kwamen bij de ramp 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel was onderweg van Nederland naar Maleisië.

 

https://www.nu.nl/internet/5888724/russische-trollenfabriek-plaatste-meer-dan-65000-tweets-na-crash-mh17.html

 

https://www.groene.nl/artikel/nepnieuws-uit-sint-petersburg

 

https://www.nu.nl/internet/5436245/russische-trollen-richten-zich-in-nederland-mh17-en-geert-wilders.html

Anonymous ID: 9d306e May 13, 2019, 11:05 a.m. No.6488780   🗄️.is 🔗kun

Hackers are collecting payment details, user passwords from 4,600 sites. Same hacker group compromises Alpaca Forms and Picreel to deploy malicious code to thousands of sites.

 

Hackers zouden zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites, waarop ze activiteit van bezoekers kunnen volgen. Hierdoor kunnen de hackers bijvoorbeeld ingevulde wachtwoorden en adresgegevens bemachtigen.

 

Dat bevestigen meerdere beveiligingsonderzoekers tegenover ZDNet, nadat Willem de Groot van Sanguine Security de hack voor het eerst opmerkte.

 

De hackers zouden zijn binnengedrongen bij de diensten Picreel en Alpaca Forms. Websitebeheerders kunnen Picreel installeren om het browsegedrag van gebruikers in de gaten te houden. Met Alpaca Forms is het mogelijk om online formulieren op te stellen.

 

Door beide diensten te hacken, is het in één klap mogelijk om een groot aantal websites af te luisteren. De code van Picreel zou op in elk geval 1.249 websites terug te vinden zijn. Alpaca Forms wordt gebruikt op 3.435 domeinen.

 

Toegang tot alles dat op sites is ingevuld

Volgens De Groot hebben de hackers toegang tot alles dat in formulieren op getroffen sites wordt ingevuld, waaronder gebruikersnamen, wachtwoorden en adressen.

 

Het is onduidelijk hoeveel wachtwoorden de hackers ook echt hebben bemachtigd. Picreel zou in het afgelopen weekend zijn gehackt. De malware in kwestie zou op veel sites nog actief zijn.

 

https://www.zdnet.com/article/hackers-are-collecting-payment-details-user-passwords-from-4600-sites/