Anonymous ID: 8bca9c March 24, 2020, 2:19 a.m. No.8544036   🗄️.is 🔗kun

planefags in huis? PH-IWS

 

kwam dit vliegtuig tegen. Ben geen planefag maar zie wel dat dit vliegtuig bijzondere plekken bezoekt over de afgelopen dagen.

 

https://www.aironline.nl/weblog/2020/03/11/ph-iws-dassault-faclon-7x-nieuw-in-nederland/

Anonymous ID: 8bca9c March 24, 2020, 4:01 a.m. No.8544363   🗄️.is 🔗kun

 

== Ron Fouchier -2012 -> MERS -> 2013 -> Canadese Nationaal Microbiologisch Laboratorium in Winnipeg -> Xiangguo Qiu + Keding Cheng -> gevaarlijke ebola- en nipah-virussen naar China verstuurd > ? ==

 

Een artikel van de volkskrant op 14 februari:

 

Vaste prik bij virusuitbraken: complottheorieën

 

En dan is er het gerucht dat het coronavirus een uit het lab ontsnapt biologisch wapen is. Hetzelfde zeiden ze van sars, ebola en zika. Waar komen deze geruchten vandaan en hoe wapen je je ertegen?

 

Maarten Keulemans14 februari 2020, 11:22

Het komt dus gewoon uit Rotterdam, het nieuwe coronavirus dat nu de wereld teistert. Want hier, vijfhoog in het doffe flatgebouw van het Erasmus MC, in het lab van hoogleraar virologie Ron Fouchier, hebben ze hem nog bestudeerd. ‘Ik ken het verhaal’, appt Fouchier, vanuit Colombia. Met sardonische humor: ‘Niets nieuws. Ik ben ook de veroorzaker van de MH17-ramp.’

 

Het verhaal gaat als volgt. Het begon in 2012, toen in het Midden-Oosten het mers-virus opdook, een coronavirus dat een op de drie patiënten doodt. Fouchier was een van de wetenschappers die het analyseerde. En in mei 2013 stuurde hij het virus vanuit Rotterdam door naar het Canadese Nationaal Microbiologisch Laboratorium in Winnipeg, voor verder onderzoek.

 

Daar kreeg Xiangguo Qiu het onder ogen. Qiu is een kleine, briljante viroloog die al sinds de jaren negentig in Canada werkte, samen met haar man, de microbioloog Keding Cheng. Ze is bekroond met diverse beurzen en onderscheidingen en werkte er onder meer aan Zmapp, een medicijn tegen ebola.

 

Tot die merkwaardige dag, vorige zomer, toen Qiu, Cheng en een aantal van hun studenten opeens toegang tot het lab werd ontzegd wegens een ‘mogelijke veiligheidsovertreding’. Het echtpaar bleek enkele maanden eerder onder nogal schimmige omstandigheden een lading extreem gevaarlijke ebola- en nipah-virussen naar China te hebben verstuurd. Zelfs de secretaris-generaal van de Navo, Jens Stoltenberg, legde een verklaring af over het incident, dat overigens nog steeds in onderzoek is.

 

Zou het toeval zijn dat een half jaar later in China opeens een nieuw, dodelijk virus opduikt? Amper dertig kilometer verwijderd van het Wuhan Instituut voor Virologie, een van de laboratoria waarmee Qiu samenwerkte? Een instituut, waarvan andere wetenschappers al eens zeiden: best link, zo’n lab vol enge virussen midden in de stad. En waar men volgens Israëlische veiligheidsexperts bovendien geheim onderzoek doet naar biologische wapens.

 

https://web.archive.org/web/20200215173859/https://www.volkskrant.nl/wetenschap/vaste-prik-bij-virusuitbraken-complottheorieen-hoe-wapen-je-je-ertegen~bc545426/