Anonymous ID: c28c59 Jan. 29, 2020, 1:11 a.m. No.7952325   🗄️.is 🔗kun   >>4189

>>#5576500

 

dig naar Ron Fouchier

 

https://www.knaw.nl/nl/leden/leden/15088

 

Ron Fouchier is een van de sleutelfiguren op het gebied van de virologie. Onder virologen is hij bekend vanwege zijn onderzoek naar luchtwegvirussen: met zijn team ontdekte hij het MERS coronavirus en het metapneumovirus en hij leverde een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar het vogelgriepvirus.

 

Fouchier was a member of the "Young Academy" (DJA) of the Royal Dutch Academy of Sciences (KNAW) until 2010. He is a member of the council for Medical Sciences (RMW) of the KNAW, member of the Central Committee on Animal Experimentation (CCD) to advise the ministry of VWS, the chairman of the medical and veterinary subcommittee of the Committee Genetic Modification (COGEM) and vice-chairman of the COGEM board to advise the ministry of VROM.

 

Prof. dr. Ron Fouchier (Virologie, EUR UMC) mocht zijn werk over het vogelgriepvirus niet publiceren van de Nederlandse overheid, omdat het door terroristen gebruikt kon worden als biologisch wapen. De vrije verbreiding van kennis kwam daardooronder druk te staan: de Amerikaanse geldschieters besloten hun subsidie tijdelijk te bevriezen. Hoe moeten we omgaan met `gevaarlijke' bevindingen? En waarom maken we eigenlijk dit soort virussen? (https://www.uu.nl/wetfilos/wetfil16/sprekers/index.html)

 

 

Samen met zijn onderzoeksteam ontwikkelde hij in september 2011 een besmettelijke variant van het 'vogelgriepvirus'. Zijn ontdekking veroorzaakte een storm van controverse.

 

 

https://science.sciencemag.org/content/336/6088/1534.full

 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2013:8527

Anonymous ID: c28c59 April 1, 2020, 10:44 a.m. No.8649981   🗄️.is 🔗kun

Aurobindo (Apotex) link met Bill and Melinda gates foundation

 

Net tijdens corona debat van 2e kamer heeft Minister Hugo de Jonge het over Aurobindo. Aurobindo die Apotex heeft overgenomen in Nederland. Met als enige doel het sluiten van deze medicijnfabriek? Even duiken in Aurobindo kom je al snel uit bij Bill and Melinda Gates Foundation en Clinton Health Access Initiative

 

Grootste fabriek voor pijnstillers sluit: angst voor pillentekort (4 oktober 2019)

 

https://www.parool.nl/nederland/grootste-fabriek-voor-pijnstillers-sluit-angst-voor-pillentekort~b7c24eea/

 

Press Release: New high-quality antiretroviral therapy to be launched in South Africa, Kenya and over 90 low- and middle-income countries at reduced price

 

https://sif.gatesfoundation.org/news-and-updates/press-release-new-high-quality-antiretroviral-therapy-launched-south-africa-kenya-90-low-middle-income-countries-reduced-price/

 

Heb nog niet veel gedigged, maar kom al veel nasty dingen tegen

 

Vervuilde medicijnen Miljoenen mensen slikten zes jaar kankerverwekkende bloeddrukpillen uit China en India.

 

https://web.archive.org/web/20200401172424/https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/01/ik-slikte-deze-pil-hoe-groot-is-de-kans-dat-ik-kanker-krijg-a3652621

 

(ook gearchiveerd)

Anonymous ID: c28c59 April 17, 2020, 5:39 a.m. No.8823481   🗄️.is 🔗kun

RIVM medewerkers, SaniPath, Bill and Melinda Gates diggs

 

Publication date 12/10/2013 - 00:00 Modification date 11/02/2018 - 18:32

Current and former additional posts held by

 

Ana Maria de Roda Husman, head of the Centre for Infectious Disease Control (CIb) at RIVM

 

National Institute for Public Health and the Environment  

 

Current additional posts Ana Maria de Roda Husman

 

• Professor of Global changes and environmentally transmitted infectious diseases, Institute for Risk Assessment Sciences, Utrecht University.

• Director of the World Health Organisation Collaborating Centre for Risk Assessment of Pathogens in Food and Water.


• Expert of the committee for revision of WHO Guidelines for Drinking-Water Quality.

• Member of the International Expert Advisory Board for the multi-phase research study SaniPath, funded by the Bill and Melinda Gates Foundation, in Accra, Ghana.

• Member of the Soil Protection Technical Committee.

Former additional posts


• Member of several national working groups for: recreational waters, cyanobacteria and swimmer’s itch, legionellosis.

• Member of several international microbiological working groups.

 

Ana Maria has served as an expert for WHO since 2004 for the revision of the Guidelines for Drinking Water Quality, and is the director of the WHO Collaborating Center for Risk Assessment of Pathogens in Food and Water.

 

Ana Maria leidt het onderzoek naar infectieziekten en bereidt beleidsadviezen voor bij het RIVM. Zij adviseert beleidsmakers bij de Nederlandse overheid, de Europese Commissie, WHO, ECDC en EFSA over de mogelijke risico's van infectieziekten door blootstelling aan menselijke ziekteverwekkers in water, en mogelijke interventiemaatregelen.

 

Zij is hoogleraar op het gebied van wereldwijde veranderingen en milieu-overdraagbare infectieziekten met meer dan 20 jaar ervaring als hoofdonderzoeker in de moleculaire virologie en de watermicrobiologie.

 

Zij bekleedt de leerstoel Global changes and environmental transmitted infectious diseases aan het Instituut voor Risicobeoordelingswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

 

http://archive.md/noJEZ

 

https://bluehealth2020.eu/people/ana-maria-roda-de-husman/

 

https://sanipath.org/

Anonymous ID: c28c59 April 17, 2020, 6:26 a.m. No.8823771   🗄️.is 🔗kun

Intravacc, Bill and Melinda Gates Foundation, WHO

 

Intravacc is in 2012 opgericht en komt voort uit de opsplitsing van het voormalige Nederlands Vaccin Instituut (NVI). Dit NVI was nauw verbonden met het RIVM1 . Momenteel valt Intravacc nog onder het Ministerie van VWS, maar het is de bedoeling dat de organisatie op korte termijn verzelfstandigd wordt.

 

Ten aanzien van de toegankelijkheid van wereldwijde vaccins (derde speerpunt) erkennen zowel de WHO als de BMGF dat Intravacc voor hen een cruciale speler is en verlenen zij uit dien hoofde, veelal samen met het Rijk, opdrachten aan Intravacc. Dat geldt voor meerdere activiteiten van Intravacc, maar vooral ook voor de polio-eradicatie doelstelling («polio de wereld uit»). Op dit punt speelt Intravacc een rol bij het, in opdracht van de WHO en in samenwerking met een aantal private bedrijven, ontwikkelen van een verbeterd poliovaccin (Sabin10).

 

https://archive.vn/f3FK9

 

Translationeel onderzoek is kostbaar en kent grote onzekerheden. Veel vaccinconcepten stranden gedurende de ontwikkeling en bereiken nooit de markt. De grote (financiële) onzekerheden leiden ertoe dat commerciële partijen alleen vaccins ontwikkelen met eigen financiële middelen als er meer zekerheid is over het op de markt kunnen krijgen van het vaccin. Dit heeft er toe geleid dat veel vaccinontwikkeling in opdracht – en met financiële middelen – van publieke (overheden, WHO) en charitatieve (BMGF) partijen wordt uitgevoerd. Intravacc werkt veel samen met deze partijen.

 

Het toekomstperspectief van Intravacc als onderzoeksinstituut is dat het zich blijft richten op translationeel onderzoek in vaccins, in opdracht en in samenwerking met (semi-)publieke organisaties (zoals universiteiten), internationale organisaties (zoals de WHO), charitatieve organisaties (zoals de BMGF) en commerciële partijen. De afgelopen jaren was Intravacc voor een aanzienlijk deel van de omzet afhankelijk van de opdrachten vanuit de Nederlandse overheid. Sinds 2018 is er voorzichtig aan een omslag te zien en stijgt het aandeel commerciële opdrachten. De komende jaren zal Intravacc haar focus nog meer moeten gaan leggen op opdrachten van andere partijen.

 

 

Intervacc en Vac2Vac - https://archive.vn/KgvtK

Anonymous ID: c28c59 April 17, 2020, 6:29 a.m. No.8823792   🗄️.is 🔗kun

Farmaceuten trekken alles uit de kast om vaccin te maken: 'Oogkleppen op en gaan'

 

Ruim zestig bedrijven of onderzoeksinstituten zoeken op dit moment koortsachtig naar een vaccin tegen het coronavirus. Voor de eerste en de goedkoopste ligt voor lange tijd een gegarandeerde wereldmarkt open. "Het is oogkleppen op en gaan in het laboratorium", zegt Gideon Kersten van Intravacc. "Maar woekerwinsten levert het niet op."

 

Grote pharmaconcerns zoals Janssen Vaccines (onderdeel van Johnson & Johnson), Sanofi en Pfizer zijn sinds een paar weken of maanden met iedereen die beschikbaar is het laboratorium ingedoken. Op zoek naar een vaccin tegen het coronavirus. Vaak in samenwerking met een universiteit, onderzoeksinstituut of een ander gespecialiseerd bedrijf.

 

https://www.rtlz.nl/business/ondernemen/artikel/5086411/tientallen-bedrijven-speuren-naar-vaccins

 

archief: https://archive.vn/Bse27

Anonymous ID: c28c59 April 17, 2020, 6:50 a.m. No.8823928   🗄️.is 🔗kun

Het Serum Institute of India wil mogelijk investeren in bebouwing Schapenweide in Bilthoven (juli 2019)

 

Serum Institute of India Bill Gates

 

Het Serum Institute of India gaat de komende jaren mogelijk opnieuw fors investeren in Bilthoven. De producent van vaccins wil samen met de gemeente De Bilt, Utrecht Science Park en de provincie Utrecht de zogenoemde Schapenweide gedeeltelijk ontwikkelen. In het agrarische gebied is ruimte voor de vestiging van hoogwaardige bedrijven.

 

Het agrarische gebied was bedoeld als uitbreidingsmogelijkheid voor het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Door de verhuizing van het RIVM naar De Uithof in Utrecht, doet het Rijksvastgoedbedrijf de weide in de verkoop.

 

Richard Hoving 05-07-19, 17:02 Laatste update: 18:47

 

https://archive.vn/zvoPm

https://www.biedboek.nl/nl/realestate/view/405/soestdijkseweg-zuid-119-te-bilthoven

Anonymous ID: c28c59 April 17, 2020, 7:57 a.m. No.8824467   🗄️.is 🔗kun

Kabinet ziet af van verkoop van onderzoeksinstituut Intravacc naar vaccins

 

https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2020/nederland-zette-eigen-vaccinonderzoek-in-de-verkoop.html

 

https://archive.vn/IiYah

 

Nederland doet een onderzoeksinstituut voor vaccins in Bilthoven voorlopig toch niet van de hand. Het kabinet heeft zich bedacht nu alle landen vanwege coronapandemie op zoek zijn naar vaccins.

 

De vaccinfabriek van het Bilthovense instituut is in 2012 al geprivatiseerd, en het overgebleven onderzoekscentrum Intravacc zou binnenkort volgen. Het kabinet ziet daar nu vanaf. "Het stond in de verkoop, maar we zetten dat on hold", zegt minister De Jonge. "Juist in het licht van de ontwikkelingen."

 

De fabriek is verkocht aan het Indiase Serum Institute. Volgens het radioprogramma Argos en De Groene Amsterdammer zette minister Schippers de verkoop door ondanks waarschuwingen van experts. Het kabinet verzekerde volgens Argos en De Groene destijds ten onrechte dat Nederland in geval van nood weer een beroep zou kunnen doen op de fabriek. Het Serum Institute heeft gezegd niets van zo'n afspraak te weten.

 

Toen het coronavirus zich begin dit jaar over de wereld verspreidde, was Hugo de Jonge (CDA), minister van Volksgezondheid, bezig om ook het laatste onderdeel van het Nederlandse Vaccin Instituut (NVI) te privatiseren. In 2012 had De Jonge’s voorganger Edith Schippers (VVD) de productietak van het NVI al verkocht aan het Serum Institute of India, dat er poliovaccins ging maken.

Anonymous ID: c28c59 April 17, 2020, 8:08 a.m. No.8824554   🗄️.is 🔗kun

Burgemeester Potters reikt gemeentelijke onderscheidingen uit in India

(artikel juni 2019)

 

Burgemeester Sjoerd Potters heeft tijdens een handelsmissie naar India twee gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt aan eigenaren van het Serum Institute of India (SII).

 

https://www.ad.nl/de-bilt/burgemeester-potters-reikt-gemeentelijke-onderscheidingen-uit-in-india~ab6c70fd/

 

https://www.utrechtsciencepark.nl/nl/over-het-park/nieuws/burgemeester-potters-reikt-gemeentelijke-onderscheidingen-uit-aan-serum-institute-of-india